NLP liga

Prva vseslovenska plezalna liga

Otroška liga

Otroška liga poteka v štirih plezalnih centrih: Balvanija, Frikšn, Klajmber in Plezalni center Verd, v dveh kategorijah:

  • 8 – 10 let (letnik 2014 – 2016)
  • 11 – 13 let (letnik 2011 – 2013).

Otroci starejši od 13 let (t.j. letnik 2010 in starejši) sodijo v kategorijo Mladina.

Prijave

Prijave potekajo preko maila info@nlpliga.si kamor starši/trenerji sporočijo ime in priimek otroka, spol in starost otroka. Prijavnino za posameznega otroka se vplača na dan dogodka in sicer v vrednosti 12 €. 

Točkovanje

Poteka enako kot pri običajni ligi. Otroci imajo na voljo cca. 30 balvanov in cca. 3 ure časa. Vsak preplezan balvan jim prinese 1000 točk/št. vzponov. Najboljši fant in punca v kategoriji, ki bosta prejela zbrala največ točk bosta zmagovalca runde. Prvih 5 v kategoriji na vsaki rundi prejme tudi diplome. Na zadnji rundi (Klajmber) se razglasi zmagovalce Otroške lige. Otroci imajo v sistemu Scorecard.info svoje evente, v katere se morajo prijaviti pred začetkom tekmovanja. Tja vpisujejo svoje preplezane balvane. Več informacij o Scorecard sistemu najdete tu: >>klik<<

Nagrade in zmagovalci

Otroci na vsaki rundi prejmejo diplome (prvih 5 v kategoriji), na zadnji rundi otroške lige (t.j. Klajmber) pa prejmejo obiske za plezalne centre/praktične nagrade in plakete.

  1. Mesto Fantje/Dekleta/Mlajša in starejša kategorija – 8 obiskov
  2.  Mesto Fantje/Dekleta/Mlajša in starejša kategorija – 6 obiskov
  3. Mesto Fantje/Dekleta/Mlajša in starejša kategorija – 4 obiskov

O končnem zmagovalcu odloča skupni seštevek vseh štirih rund.

Poleg nagrajevanja najboljših,  na vsaki rundi poteka tudi Srečo’ulov, nagradno žrebanje med vsemi sodelujočimi.